KISMET

KISMET

Informacije

Kontakt

O članici

Firma Kismet je osnovana 1994.godine sa sjedištem u Brijesnici Maloj, Doboj Istok. Dugi niz godina cijela proizvodnja je bila koncentrisana na Lohn-posao. Proizvodili su se različiti artikli, od košulja, suknji, haljina, hlača, blezera, kaputa, pa sve do narodnih haljina.Zbog kontinuiranog rasta i razvoja, kao i tehnološkog napretka i povećanja radne snage, rezultiralo je i formiranje partnerstva između “Kismeta” i “Vogl-Konfektion GmbH”, poznate pod nazivom “Vokal Productions”, koje su se specijalizovale za proizvodnju skijaške odeće. Da bi zadovoljio potrebe i potražnju tekstilne industrije u Bosni i Hercegovini, kao i potrebe klijenata, “Kismet” ide korak dalje i u 2012. godini formira centar za tekstilnu tehnologiju TTC koji se specijalizuje za prilagođavanje upotrebom moderne Gerber CAD / CAM tehnologije.

Godine 2015 uprava firme pravi iskorak i ulazi u projekat proizvodnje visoko kvalitetnih muških odijela, po italijanskoj tehnologiji. Sam projekat je bio ogrmna investicija, koja je finansirana iz vlastitih sredstava. Kupljena je sva nova oprema, od mašina, automata i presa, takođe je primljen veliki broj radnika, koji je još uvijek otvoren, kako bi se zadovoljile proizvodne potrebe.

Danas, 5 godina poslije, možemo reći da uspješno proizvodimo muška odijela, kako za Lohn-posao tako i vlastitu kolekciju za domaće tržište. U decembru 2017 otvorili smo prvi butik u sastavu firme, gdje prodajemo muška odijela, takođe i ona rađena po mjeri. Drugi butik smo otvorili 2019 godine u Sarajevu (TC Interšop, kolodvorska 12) pod nazivom Maestro Suits. Planiramo proširiti razvoj kolekcije, kao i tržište prodaje, te nam je cilj otvaranje novih prodajnih jedinica u većim gradovima BiH.