Održan sastanak o perspektivama saobraćajne komunikacije Tuzla – Doboj

Tuzlanski kanton je najmnogoljudniji i privredno najpotentniji, poslodavci i privrednici sa ovog kantona obaraju rekorde kada je u pitanju proizvodnja i izvoz, ali jedan od velikih problema je putna komunikacija. S tim u vezi održan je sastanak na kojem se pričalo o stanju i perspektivi saobraćajne komunikacije na relaciji  M-4 Tuzla Doboj.

Na sastanku su, prisustvovali predstavnici Udruženja poslodavaca Gračanica, te gradova Tuzla, Gračanica, Lukavac i Doboj Istok i resorni ministar.

Gradonačelnik Gračanice, Nusret Helić istakao je da je cesta Tuzla-Doboj u katastrofalnom stanju.
”Ja očekujem da će ovaj sastanak otići u dobrom pravcu,  da ćemo tražiti rješenje i da ćemo onda zajedno ići prema federalnim organima, i nadam se da će konačno svatiti da treba da se izvrši rekonstrukcija ovog puta.” rekao je gradonačelnik Helić.

Mujo Hasić iz Udruženja poslodavaca govorio je o tome da je Tuzlanski kanton u pogledu putne infrastrukture najnerazvijeni put na području FBIH. ”Najmnogoljudniji je kanton sa velikim brojem registrovanih putničkih vozila i teretnih vozila sa ogromnim izdvajanjima za akcize koje idu za ceste FBiH i autoceste, ali nažalost mi do sada nismo imali korist od toga.” 

”Mi 30 godina nemamo ulaganja po tim pitanjima u tim osnovama, učestvujemo sa velikim iznosima u kreiranju budžeta na višim nivoima, a povrata nemamo, iz tog razloga je ovaj sastanak u  Gračanici, privrednom centru. Želim da iskažem poštovanje prema privrednicima u Gračanici koji su svjetla tačka u Tuzlanskom kantonu i Vlada mora biti u službi tih ljudi.” kazao je Denis Bećirović, Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK

Prema podacima ovom cestom dnevno prođe više od 12 hiljada vozila. Iz Cesta FBIH  najavili su da će radovi početi 24. Aprila , ali još uvijek nisu.

Preuzeto sa : Radio Gračanica

podijeli članak
Facebook
LinkedIn

Popularne vijesti

Newsletter

Ukoliko želite primati Newsletter unesite Email.

zaprati nas