Brezje Gračanica: Među najvećim ponudama namještaja i bijele tehnike u državi

PREGLED

Naziv kompanije: Brezje d.o.o. Gračanica
Adresa: Branilaca Grada bb, 75320 Gračanica
Godina osnivanja: 2001.
Osnivač kompanije: Mustafa Mujić
Ovlašteno lice: Mustafa Mujić
ID broj: 4209297070003
Kontakt:  info@brezje.ba; brezje.doo@bih.net.ba;
Djelatnost i usluge:
Prodaja namještaja i bijele tehnike

USLUGE:
Prodaja: Bijela tehnika; Dječje sobe, Dnevni boravci; Kancelarijski namještaj; Kuhinje; Predsoblja; Spavaće sobe; Trpezarije; Program za uređenje doma; Program za uređenje vrta;

Brezje d.o.o. jedna je od vodećih kompanija u sektoru prodaje bijele tehnike i namještaja, a sigurno spada među vodeće kompanije u BiH kada je u pitanju asortiman i bogata ponuda. Svojim klijentima nude brojne mogućnosti i usluge, te široku paletu raznovrsnog pločastog i tapaciranog namještaja domaćih i stranih proizvođača, kao i bogatu ponudu bijele tehnike.

Od 2001. godine, kada je osnovana, ova kompanija iza sebe ima više od dvije decenije zanimljivog razvojnog puta koji je startovao u 200 m2 izložbenog prostora do današnjih više od 12.000 m2 raspoređenog na dvije lokacije smještene u Gračanici. Danas ova kompanija zapošljava 30 radnika.

“Nastojimo ponuditi što veći asortiman namještaja koji će zadovoljiti potrebe, želje i zahtjeve naših kupaca. Kontinuirano radimo na praćenju trendova, kao i na komunikaciji s kupcima kako bi u ponudi imali one proizvode koji su traženi na tržištu. Kada je u pitanju bijela tehnika i namještaj Brezje ima jednu od najvećih ponuda u cijeloj državi, a zastupljeni su skoro svi brendovi i proizvodi koji postoje na našem tržištu. Kada je u pitanju namještaj posjedujemo bogatu ponudu proizvoda domaćih i stranih proizvođača kako bi udovoljili traženjima i željama kupaca”, govori nam Mustafa Mujić, osnivač i direktor kompanije Brezje d.o.o. Gračanica.

Zahvaljujući bogatom asortimanu, ali i pristupu klijentima, kompanija je uspjela da pridobije brojne kupce, koji dolaze iz različitih krajeva BiH. Također, veliki značaj ima i kvalitet proizvoda koji je stvorio povjerenje kod kupaca.

Iako Brezje danas važi za veliku i respektabilnu kompaniju, početak poslovanja veže se za skromne uslove iz kojih je počelo djelovanje preduzeća, te nesebičnoj podršci porodice i prijatelja koji su pomogli u prvim koracima.

“Nakon 20 godina provedenih u trgovačkom preduzeću Bosna, odlučio sam pokrenuti vlastito poslovanje u trgovini namještajem. Zahvaljujući podršci porodice i prijatelja, a posebno dajdže koji je živio u Australiji, uspjeli smo izgraditi objekat od 200 m2 u kojem je bio izložen skroman broj tapaciranog i pločastog namještaj. Zahvaljujući predstavljanju proizvoda iz kataloga, našim kupcima smo uspjeli ponuditi i pokazati dodatne proizvode, te tako dobiti novu i zadržati staru klijentelu”, govori Mujić.

Mustafa Mujić, Brezje d.o.o.

Nakon tri godine uspješnog poslovanja kompanija postojeći objekat dograđuje, te poslovanje s 200 m2 širi na 600m2, te uz namještaj počinje trgovati i bijelom tehnikom. Ispostaviće se da i ove površine nisu dovoljne te će kompanija, samo nekoliko godina kasnije, izgraditi dodatnih 1600 m2 izložbenog prostora, a trend rasta će se širiti do izgradnje novih izložbenih prostorija s ukupnim kapacitetima većim od 12.000 m2.

“Svoje poslovanje smo u značajnoj mjeri unaprijedili uvođenjem web platforme na kojoj kupci imaju mogućnost pogledati ponudu proizvoda koje imamo u našoj prodaji, te na taj način sebi olakšati pregled i izbor. Zahvaljujući našoj web stranici povećana je potražnja i prodaja, te posjeta našim izložbenim salonima gdje se kupci direktno mogu uvjeriti u izgled i kvalitet namještaja”, dodaje Mujić.

Kako nam je rekao naš sagovornik, kompaniju je osnovao kako bi svojoj porodici osigurao bolje uslove za život, a nastajala je korak po korak, s ozbiljnošću i posvećenošću prema poslu i kupcima koji su oduvijek znali da cijene ponudu i kvalitet. 

Danas ova kompanija postepeno ulazi u ruke nove generacije, odnosno kćerki, koje donose nove ideje u cilju unaprjeđenja poslovanja i komunikacije s klijentima, što ovu kompaniju čini jednom od najvećih u državi kada je u pitanju prodaja namještaja i bijele tehnike.

Tekst: UPG
Foto: Brezje d.o.o. Gračanica

podijeli članak
Facebook
LinkedIn

Popularne vijesti

Newsletter

Ukoliko želite primati Newsletter unesite Email.

zaprati nas