EUROCARGO LOGISTIC BH: Posvećenost individualnim potrebama klijenata

PREGLED

Naziv kompanije: EUROCARGO LOGISTIC BH d.o.o. – Gračanica
Adresa: Branilaca Kule Grada bb, 75320 Gračanica
Podružnica: PJ Tešanj, Kraševo bb
Godina osnivanja: 1997. Grand Šped d.o.o. – 2010. Euro-Cargo Logistic BH d.o.o.
Osnivač kompanije: Džemail Šalo
Ovlašteno lice: Miralem Šalo
ID broj: 4209971330008
Kontakt:  eclbhdoo@gmail.com;
Djelatnost i usluge:

  1. Međunarodno otpremništvo:
    Carinsko posredovanje pri carinjenju roba u uvozu i izvozu;
  2. Organizacija transporta u međunarodnom željezničkom saobraćaju;

EuroCargo Logistic BH d.o.o. Gračanica je kompanija koja pruža kompleksne usluge Međunarodnog otpremništva, te organizaciju transporta kada je u pitanju međunarodni željeznički saobraćaj. Iza ove porodične kompanije više je od 25 godina rada i iskustva, kroz koje se izgradila pouzdanost i prepoznatljivost kod samih klijenata, te stručnost i posvećenost kada je u pitanju djelatnost kojom se bave.

“Kompaniju je 1997. godine osnovao moj otac Džemail Šalo pod nazivom Grand Šped, da bi 2010. godine promijenili naziv kompanije u EuroCargo Logistic BH. Danas je ovo porodična kompanija koja upošljava 6 osoba, među kojima je moj otac, sestra Mersiha i supruga Hermina. Kompanija posjeduje i podružnicu u Tešnju, u blizini Carinske ispostave, što je neophodno kako bi se ispoštovale važeće zakonske regulative”, govori Miralem Šalo, direktor kompanije EuroCargo Logistic BH.

Miralem  je aktivno uključen u rad kompanije od 2003. godine, da bi kasnije preuzeo i upravljačku palicu od oca koji je osnovao kompaniju, te tako začeo tradiciju. Navodi da se recept dugogodišnjeg uspješnog rada ogleda u stručnosti i posvećenosti svakom klijentu, odnosno, specifičnim potrebama svakog od klijenata.

Miralem Šalo, direktor EuroCargo Logistic BH d.o.o. Gračanica

“Ono što nudimo našim klijentima jeste posvećenost i odgovornost prema njihovim potrebama i zahtjevima. Našim klijentima stojimo redovno na raspolaganju kroz  različite faze međunarodnog otpremništva i organizacije transporta u međunarodnom željezničkom saobraćaju, kada su u pitanju konsultacije, stručnost i poznavanje procedura, te specifični zahtjevi koje imaju naši klijenti”, dodaje Miralem.

Ono po čemu se ističe sama kompanija jeste dugogodišnja djelatnost kroz koju je stvorena bogata mreža domaćih i inostranih partnera, ostvarena saradnja s nadležnim institucijama,  te kvalifikovanost kadra, posebno u poznavanju pravnih procedura, što samoj kompaniji  ubrzava poslovanje koje pogoduje klijentima.

“Kompanija posjeduje licencu za obavljanje međunarodnog otpremništva, a svaki uposlenik ima položen stručni ispit kada je u pitanju obavljanje ove djelatnosti. Poslujemo sa značajnom mrežom uvozno/izvozno orijentisanih klijenata kod kojih smo stekli povjerenje. I pored brojnih izazova koje nosi ovaj posao, svakom od klijenata smo maksimalno posvećeni, svjesni individualnih potreba koje imaju kompanije koje sarađuju sa nama”, navodi Miralem.

Kvalitet ove kompanije ogleda se i u mreži klijenata s kojima sarađuje, a koji dolaze iz različitih krajeva BiH, a najviše iz Gračanice. Planovi za budućnost usmjereni su na povećanje mreže komitenata, posebno kada su u pitanju lokalne kompanije koje imaju potrebe za međunarodnim otpremništvom, kojima se nudi pouzdanost i povjerenje koje je ova kompanija izgradila kroz dosadašnje djelovanje. U ovoj kompaniji možete pronaći stručnost, odgovornost i posvećenost kada je u pitanju međunarodno otpremništvo.

Tekst: UPG

podijeli članak
Facebook
LinkedIn

Popularne vijesti

Newsletter

Ukoliko želite primati Newsletter unesite Email.

zaprati nas