Gračanica naredne sedmice domaćin najvećeg sajma poduzetništva i obrta u BiH

Ovogodišnji sajam privrede “Grapos Expo” bit će održan od 20. do 23. septembra 2023. u Gračanici u organizaciji Grada Gračanica i Udruženja poslodavaca Gračanica.

Koncept sajma je izmijenjen u odnosu na prethodne godine, te je ove godine sajam isključivo izložbenog karaktera, sa dominacijom proizvodnih firmi iz metalne industrije, industrije hemije i nemetala, drvne te građevinske industrije.

Manifestacije će okupiti značajan broj domaćih i inozemnih izlagača, koji će imati priliku izložiti svoja dostignuća u oblasti kojom se bave, educirati zainteresirane o oblasti svoje ekspertize, ali i učestvovati u raznim diskusijama koje će se organizovano voditi u okviru sajamske manifestacije.

U okviru sajma predviđeno je predstavljanje inovativnih firmi iz gore pobrojanih industrija, s posebnom pažnjom na “High Tech Industry”.

Sajam će promovisati zelenu agendu, obnovljive izvore energije, te je planirano održati značajan broj panel diskusija sa eminentnim osobama i institucijama iz zemlje i inostranstva. Poseban panel bit će posvećen energetskoj tranziciji BiH, gdje bi se značajna pažnja posvetila tumačenju seta nedavno usvojenih reformskih zakona iz te oblasti, kao i praksi i primjerima iz lokalne zajednice.

Društvena odgovornost i obrazovni karakter sajma manifestirat će se u predstavljanju „Tehnološkog centra“ MSŠ Gračanica, gdje će polaznici te srednje škole biti u prilici praktično pokazati stečeno znanje iz oblasti mehatronike, posjetiocima i učesnicima sajma, ali i svojim vršnjacima koji će organizovano dolaziti na sajam iz svih strukovnih srednjih škola Tuzlanskog kantona.

Planirano je i predstavljanje projekta „Dijaspora invest“ kroz radionicu i panel diskusiju, gdje bi se kroz mentorski program kompanijama iz Tuzlanskog kantona i šire omogućilo povezivanje sa ekspertima iz bh. dijaspore, najavili su organizatori.

Preuzeto sa: Tuzlanski.ba

podijeli članak
Facebook
LinkedIn

Popularne vijesti

Newsletter

Ukoliko želite primati Newsletter unesite Email.

zaprati nas