HTZ OPREMA KURTOVIĆ: Kvalitet i udobnost stvaraju razliku

PREGLED

Naziv kompanije: OR HTZ oprema “Kurtović” vl.Kurtović Mersed, Miričina
Adresa: Mujačići bb, Miričina, 75320 Gračanica
Godina osnivanja: 2021.
Osnivač kompanije: Mersed Kurtović
Ovlašteno lice: Mersed Kurtović
JIB: 4311534920008
Kontakt: htzopremakurtovic@gmail.com
Djelatnost i usluge:

Proizvodnja tekstilnih proizvoda – proizvodnja radne odjeće

Proizvodi i usluge:
– Radna odjeća;
– Radne hlače;
– Radne jakne;
– Radni prsluci;
– Štampa i vez na odijelima i majicama;
– Prodaja HTZ opreme (obuća, šljemovi, rukavice…)

Iako relativno mlada kompanija, već sada je postala prepoznatljiva po kvalitetu proizvoda koje nudi tržištu. HTZ oprema Kurtović preduzeće je osnovano 2021. godine s ciljem proizvodnje radne odjeće poput radnih prsluka, hlača i  jakni gdje klijenti imaju mogućnost brendiranja ovih proizvoda tehnikama štampe i veza na odijelima i majicama. Pored proizvodne djelatnosti, u ovoj kompaniji također se bave prodajom HTZ opreme poput radne obuće i šljemova, ali i drugih proizvoda.

“Sama proizvodnja bazirana je na šivenje radne odjeće za potrebe različitih zanimanja i djelatnosti kao što su automehaničari, električari, građevinci… ali i izrada različitih vrsta mantila kao i vatrootporne odjeće. Nastojimo da dizajn proizvoda i efikasnost prilagodimo potrebama klijenata kako bi, pored sigurnosti koju pruža sama odjeća, ponudili i udobnost iste”, govori Mersed Kurtović, vlasnik kompanije HTZ oprema Kurtović.

Kompanija je smještena u Mirčini, tačnije na adresi Mujačići bb, a trenutno upošljava 17 osoba, uglavnom u proizvodnji. Pored proizvodnje kompanija ima i tri maloprodajne radnje koje se nalaze u Živinicama, Modriči, te, nedavno otvorenu, u Gračanici u prostorijama Tržnog centra Bingo.

“Posljednja značajna investicija kompanije jeste otvaranje nove maloprodajne radnje u Gračanici gdje se klijenti imaju mogućnost upoznati s našim proizvodnim programom, kao i HTZ opremom koju distribuišemo na domaćem tržištu. Postali smo značajan partner s nekoliko inozemnih kompanija kada je u pitanju zaštitana obuća i šljemovi, čime tržištu možemo ponuditi kvalitet, ali i neophodne količine, zavisno od potrebe klijenata”, govori Alma Kurtović, rukovodilac u kompaniji HTZ oprema Kurtović.

Mersed i Alma Kurtović, HTZ Oprema “Kurtović”

Kako djelatnost izrade radne odjeće u velikom dijelu zavisi od sezone, odnosno narudžbi, postoji značajan dio godine kada se smanji obim posla zbog čega su se u ovoj kompaniji odlučili na otvaranje maloprodajnih jednica kako bi proizvodnja bila kontinuirana tokom cijele godine, te kako bi se sačuvala radna mjesta.

Brojni su izazovi s kojima se suočava ova kompanija, a veliki problem predstavlja i nelojalna konkurencija, odnosno, sivo tržište koje postoji.

“Nažalost, imamo značajan problem kada je u pitanju nelojalna konkurencija koja uzima značajan dio tržišta. Postoji nemali broj neregistrovanih kompanija koje se bave proizvodnjom HTZ opreme u garažama i podrumima. I pored lošije kvalitete proizvoda mogu parirati nižom cijenom, što nanosi veliku štetu kompanijama poput naše”, dodaje Kurtović.

I pored nelojalne konkurencije smatraju da je na kraju ipak kvalitet taj koji igra presudnu ulogu. Iz tog razloga je neophodno pratiti trendove, koristiti kvalitetan repromaterijal, te izrađivati proizvode koji su kvalitetni, ali i udobni, što je ovoj kompaniji omogućilo da zadrži postojeće, ali i stekne nove klijente.

Unatoč svim izazovima u kompaniji se nadaju da će uspjeti proširiti mrežu klijenata, posebno kada su u pitanju lokalna preduzeća, te povećati obim posla kako bi se osigurala sva postojeća radna mjesta i dodatno unaprijedila proizvodnja. Također, pored kvaliteta proizvoda kompanija značajnu pažnju posvećuje i kada je u pitanju stručno usavršavanje i osposobljavanje uposlenika, ali i ističu i saradnju s obrazovnim ustanovma gdje se u ovoj kompaniji pruža i mogućnost prakse za učenike srednjih škola.

Tekst: UPG
Foto: HTZ Kurtović i UPG

podijeli članak
Facebook
LinkedIn

Popularne vijesti

Newsletter

Ukoliko želite primati Newsletter unesite Email.

zaprati nas