Informativno-Prezentacijski sastanak u MSŠ Gračanica

Jučer je u Mješovitoj srednjoj školi u Gračanici održan informativno-prezentacijski sastanak na kojem su predstavljeni rezultati dosadašnjih, realizovanih, inicijativa i aktivnosti koje se odnose na uređenje i opremanje učionica građevinsko-arhitektonskog smjera u ovoj školi.

Prisutni su zatim obišli i prostorije Tehnološkog centra, koji je također nastao kroz inicijativu za poboljšanje uslova koji se odnose na unaprjeđenje nastave i programa za učenike, a danas predstavlja jedan od uzornih projekata kada govorimo o saradnji između obrazovnog sektora i privrednika.

Među prisutnima na promociji bili su i predstavnici Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica, kao i predstavnici privrednih subjekata koji su učestvovali u realizaciji navedenih aktivnosti.

Istaknut je značaj ove vrste inicijativa koje dolaze od strane profesora i učenika, te značaj ulaganja kada je u pitanju obrazovni sistem, što već sada donosi bitne rezultate kada je riječ o projektima realizovanim u MSŠ Gračanica.

Uređenjem prostorija za učenje, nabavka računarske opreme i programa, u velikoj mjeri unaprjeđuju uslove rada i učenja, što daje posebnu motivaciju samim učenicima kada su u pitanju njihovi rezultati i dostignuća, čemu smo imali priliku svjedočiti i na jučerašnjoj promociji.

Ohrabrujući su efekti i rezultati koji su postignuti kada je riječ o Tehnološkom centru pri MSŠ, gdje učenici imaju jedinstvenu priliku da uče i vježbaju na opremi, programima i mašinama, nabavljenim kroz ovakve inicijative, što im daje konkretnu korist koja se odnosi na sticanje primjenjivog znanja.

MSŠ Gračanica među rijetkim školama posjeduje moderan Tehnološki centar koji je omogućen zahvaljujući pomoći privrednika. Ono što je neophodno jeste i povećanje komunikacije između privrednika i škole, ali i povećanje svijesti kod dijela privrednika kako bi se prepoznao značaj ulaganja u obrazovni sistem, a posebno kada imamo  pozitivne rezultate učenika MSŠ Gračanica.

Ovom prilikom želimo se još jednom zahvaliti kompanijama koje su do sada podržale inicijative koje se odnose na uređenje i opremanje MSŠ Gračanica, te naglasiti važnost uključenosti svih kompanija kako bi se započeti procesi doveli do kraja, posebno jer je riječ o obrazovanju od čijeg kvaliteta zavisi cjelokupna zajednica.

podijeli članak
Facebook
LinkedIn

Popularne vijesti

Newsletter

Ukoliko želite primati Newsletter unesite Email.

zaprati nas