Informativno promotivni sastanak u MSŠ Gračanica

Danas su predstavnici Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica, zajedno s predsjednikom Udružena Mirsadom Helićem, te Seadom Jahićem, prisustvovali informativno/promotivnom sastanku u Mješovitoj srednjoj školi u Gračanici.

Ovom prilikom profesori  iz arhitektonsko-građevinskog aktiva Amela Fazlić, Ifeta Jahić, Kemal Zahirović i Dino Mulalić, prisutnima su predstavili nedavno realizovane inicijative uređenja i sanacije dvije školske učionice prema modernim standardima, koje sada predstavljaju uzoran i ugodan ambijent za održavanje nastave.

Bitno je napomenuti da je ovo inicijativa koju su pokrenuli sami profesori koji su, zajedno s učenicima prikupili sredstva i izvršili radove s majstorima i profesorima ove škole na rekonstrukciju učionica.

Nakon ove aktivnosti plan je da se učionice opreme adekvatnim namještajem  i računarskom opremom, kao i da se za potrebe obrazovnih procesa nabave specijalne mašine, kao što je 3D štampač i druge. Ovo su aktivnosti koje iziskuju značajna novčana sredstva u  iznosu od cca. 40.000 KM zbog čega je neophodan i aktivniji angažman cjelokupne zajednice, ali i privrednika, a posebno ohrabruje angažman i entuzijazam učenika i profesora koji su uključeni u ovu inicijativu.

Napomenimo samo da je Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica, već do sada podržalo inicijative koje su dolazile iz MSŠ Gračanica, poput uređenja i nabavke opreme za Tehnološki centar pri ovoj školi, ali i aktivnosti koje se odnose na izgradnju prostora nekadašnje ostave za ugalj, gdje je plan da se stvori adekvatan prostor koji bi služio obrazovnim i drugim potrebama ove institucije.

Ukoliko neko želi da se uključi u ovu inicijativu, te da pomogne u nabavci računarske opreme za MSŠ, uplate donacija može izvršiti na namjenski račun Udruženja za izgradnju Tehnološkog centra:
1321 8020 0468 9656 – NLB Banka

Kompanije koje su do sada pomogle ovaj projekat:

Širbegović d.o.o, Gračanica
Baupartner d.o.o, Lukavac
Sagra d.o.o, Gračanica
Tehno – Biro, Tuzla
Roading d.o.o, Gračanica
Zada Pharmaceuticals, Lukavac
Plastic and steel d.o.o, Gračanica
Smajo Bajraktarević
Radial d.o.o, Gračanica
Variplast d.o.o, Gračanica
Eko Toplane d.o.o, Gračanica
Gora Monj d.o.o građevinarstvo, Poreč
Amax d.o.o, Gračanica
Trgovir d.o.o, Gračanica

podijeli članak
Facebook
LinkedIn

Popularne vijesti

Newsletter

Ukoliko želite primati Newsletter unesite Email.

zaprati nas