Izbor za najbolji tehničko/inženjerski projekat/proizvod u 2023. godini

U okviru „BH Sedmica inženjerstva 2023“ održava se takmičenje za najbolji projekat/proizvod 2023. godine.

Učešće na takmičenju su uzeli pojedinci i kompanije koje imaju domaću ali i svjetsku reputaciju. Proglašenje pobjednika u  takmičenju  za inženjersku zvijezdu i pobjednika po jedanaest kategorija planirano je za 28. decembar u Sarajevu.

U finale takmičenja su ušle i tri kompanije iz Gračanice:
1. Širbegović Inžinjering sa „Inovativnim sistemom visokogradnje“ koji olakšava konstrukcije, transport, te daje više korisnog prostora.  Ovaj sistem primjenjuju i izvan granica Bosne i Hercegovine.

2. Nermaris, poslovna jedinica Prometal,  sa proizvodom „Modularne farme za uzgoj gljiva“. Farme se rade po sistemu „ključ u ruke“, a isporučuju se u zemlje regiona.

3. Metron Automation sa proizvodom „Robotska ćelija za zavarivanje kabina“. Radi se o zahtjevnom tehničkom rješenju u kome je primijenjen portalni robot. Proizvodnja kabina se vrši za renomiranog italijanskog proizvođača kabina.

„Made in BiH“ priznanje  ističe najbolje BH inženjerske projektne ideje, timove, proizvode, inovacije, zelene inovacije i tehnologije. Ovo priznanje treba da inspiriše sve  inženjere da prezentiraju svoja inženjerska rješenja i inovacijje i pokažu svoju tehničku izvrsnost.

„Made in BiH“ je, prije svega, priznanje za inženjerski projekat ili proizvod izveden / proizveden u BiH u različitim oblastima inženjerskog djelovanja za 2023.godinu. To je najveće nacionalno priznanje koje jedan inženjerski projekat/proizvod može dobiti u BiH.

Izvor: https://bhing.ba/

podijeli članak
Facebook
LinkedIn

Popularne vijesti

Newsletter

Ukoliko želite primati Newsletter unesite Email.

zaprati nas