Otvorena Konferencija o stanju i perspektivama ekonomskog i infrastrukturnog razvoja TK

Danas je u Tuzli, u organizaciji Kantonalne privredna komora Tuzla i Grupacije poslodavaca Tuzlanskog Kantona, otvorena “Konferencija o stanju i perspektivama ekonomskog i infrastrukturnog razvoja Tuzlanskog kantona”. Na organizaciji Konferencije učestvovali su i predstavnici Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica, na čelu s Predsjednikom Udruženja, Mirsadom Helićem.

Podsjetimo da je Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanice, već ranije pokretalo inicijative  usmjerene na podizanje svijesti na važnost rješavanje problematike putne infrastrukture u Tuzlanskom Kantonu koji, iako najmnogoljudniji i jedan od privredna najrazvijenijih, osuđen je na izuzetno lošu saobraćajnu infrastrukturu, što predstavlja značajnu prepreku za sve privredna aktivnosti u ovom Kantonu.

Prvi dan Konferencije obilježila je prezentacija “Infrastrukturni projekti u TK – planovi i realizacija”, gdje su izlagači bili Fata Terzić ispred Cesta FBiH I Vahid Đozo, izlagač ispred Željeznica FBiH.

Nakon prezentacije održana je produktivna Panel diskusija na temu “Saobraćajna deblokada Tuzlanskog kantona“, na kojoj su učešće uzeli Edin Forto, Ministar, Irfan Halilagić, Premijer TK, Faruk Širbegović, kompanija Širbegović inženjering i Fata Terzić, Ceste FBiH.

Panel diskusija rezultovala je zaključcima koji se odnose na:
1. Sveobuhvatna rekonstrukcija i modernizacija magistralnih cesta u TK;
2. Izgradnja nove dionice Magistralne ceste M18 Šićki Brod – Đurđevik, koja podrazumijeva zaobilaznicu oko grada Živinice;
3. Izgradnja autoceste Tuzla-Brčko-Orašje;
4. Izgradnja autoceste Doboj-Tuzla-Zvornik;
5. Izgradnja autoceste Tuzla-Žepče;

Sutra je drugi i posljednji dan ove Konferencije, a za koji je također predviđen bogat i značajan program. Koristimo priliku da pozovemo poslodavce iz Gračanice da se pridruže Konferenciji.

Više detalja i Agendu možete pogledati na narednom linku:

https://kpktz.ba/index.php/test/2406-konferencija-o-stanju-saobacajne-infrastrukture-tk-10-11-6

podijeli članak
Facebook
LinkedIn

Popularne vijesti

Newsletter

Ukoliko želite primati Newsletter unesite Email.

zaprati nas