Udruženje poslodavaca Gračanica: Nabavljeno 13 računara za MSŠ Gračanica

Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica i njegove članice već duži vremenski period pomažu inicijative Mješovite srednje škole Gračanica koje se odnose na uređenje prostorija za rad i učenje, kao i nabavku neophodne opreme, a posebno kroz pomaganje u uspostavljanju i opremanju Tehnološkog centra pri ovoj školi.

Profesori i učenici arhitektonsko-građevinskog aktiva, nedavno su pokrenuli i realizovali inicijativu koja se odnosi na uređenje i sanaciju dviju školskih učionica prema modernim standardima, koje sada predstavljaju reprezentativan i ugodan ambijent za učenike i profesore.

Proces uređenja ovih učionica, kao i planovi njihovog opremanja, nedavno su bili predstavljeni na informativno-promotivnom sastanku kojeg su organizovali profesori iz ove škole, a na kojem su prisustvovali predstavnici Udruženja poslodavaca Gračanica Mirsad Helić, predsjednik Udruženja i Sead Jahić.

Predstavnici Udruženja pohvalili su inicijativu profesora i učenika koji su zahvaljujući, prije svega, vlastitom zalaganju realizovali proces rekonstrukcije učionica, te su obećali pomoć kada je u pitanju nabavka adekvatnog namještaja, računarske opreme, kao i specijalizovanih mašina, a sve kako bi se unaprijedili uslovi kvalitetnijeg obrazovanja.

Udruženje poslodavaca i njegove članice finansirali su nabavku 13 računara u iznosu većem od 6.000 KM, koji će biti postavljeni u ovim učionicama, dok je kompanija Roading d.o.o. Gračanica samostalno donirala određenu opremu za ovu ovu školu. Aktivnosti kompletnog opremanja ovih učionica, kao i druge aktivnosti koje se realizuju u ovoj školi, iziskuju značajna novčana sredstva zbog čega je neophodna uključenost cjelokupne zajednice i privrednika.

Ukoliko želite da se uključite u ovu inicijativu, te pomognete u nabavci namještaja, računarske opreme i specijalizovanih aparata, to možete uraditi uplatom donacije na namjenski račun Udruženja za izgradnju Tehnološkog centra MSŠ Gračanica:
1321 8020 0468 9656 – NLB Banka.

Zahvaljujemo se svima onima koji su do sada pomogli inicijativu uređenja i opremanja učionica u MSŠ Gračanica:

Širbegović d.o.o. Gračanica
Baupartner d.o.o. Lukavac
Sagra d.o.o. Gračanica
Tehno-Biro Tuzla
Roading d.o.o. Gračanica
Zada Pharmaceutivals, Lukavac
Suman d.o.o. Gračanica
Plastic and steel d.o.o. Gračanica
Smajo Bajraktarević
Petrit Haskaj
Radial d.o.o. Gračanica
Variplast d.o.o. Gračanica
Eko Toplane d.o.o. Gračanica
Gora Monj d.o.o. građevinarstvo Poreč
Amax d.o.o. Gračanica
Trgovir d.o.o. Gračanica

podijeli članak
Facebook
LinkedIn

Popularne vijesti

Newsletter

Ukoliko želite primati Newsletter unesite Email.

zaprati nas