UPFBiH i UPG: Neophodnost zajedničkog djelovanja

Jučer je u Gračanici, u organizaciji Udruženja poslodavaca Federacije BiH i Grupacije  poslodavaca TK, održan okrugli sto za privrednike Gračanice i Doboj Istoka na kojem su prezentovane aktivnosti i rad UPFBiH, te prioritetne aktivnosti koje se odnose na poboljšanje poslovnog ambijenta, a prezentatori su bili Mario Nenadić, direktor i Adnan Smailbegović, Predsjednik UO UPFBiH.

Na ovom događaju učešće su uzeli privrednici okupljeni u Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica, zajedno s rukovodstvom Udruženja, na čelu sa Predsjednikom Mirsadom Helićem.

Prisutnima je predstavljen rad UPFBiH, te izazovi s kojim je suočena cjelokupna privredna zajednica u našoj zemlji, a koji imaju značajan uticaj na cjelokupno bosanskohercegovačko društvo. Predstavljene su aktivnosti koje su usmjerene u unaprjeđenje privrednog ambijenta, posebno kada su u pitanju zakonski propisi i njihov uticaj na privredu, saradnja s nadležnim institucijama vlasti, ali i izazovi s kojima je suočena privreda, a koji zahtijevaju aktivnu uključenost svih zainteresovanih kako bi se prevazišli brojni izazovi.

Prisutni su imali priliku da podijele svoja iskustva i viđenja kada su u pitanju potrebe, izazovi i prepreke s kojima se suočavaju kroz vlastito poslovanje. Naglašena je potreba povećanja intenziteta komunikacije i saradnje između privrednika, ali i Udruženja koja ih predstavljaju. Najznačajnije teme o kojima se razgovaralo bile su fiskalna i parafiskalna rasterećenja, unaprjeđenje putne infrastukture, što je od posebnog značaja za privrednike TK, nedostatak kvalifikovane radne snage, saradnja s institucijama vlasti, te druge teme, ali i prijedlozi.

Iz Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica prepoznato je djelovanje i data je podrška aktivnostima Udruženja poslodavaca Federacije BiH koje su usmjerene na stvaranje boljeg poslovnog ambijenta za sve privrednike, ali i građane BiH, te je istaknut partnerski odnos kada je u pitanju saradnja između ova dva Udruženja.

podijeli članak
Facebook
LinkedIn

Popularne vijesti

Newsletter

Ukoliko želite primati Newsletter unesite Email.

zaprati nas