UPG: Hitno rješavanje problema potkapacitiranosti službenika na registraciji motornih vozila u PU Gračanica

Privredni subjekti iz Gračanice, kao i građani, suočavaju se s alarmantnim problemom koji se odnosi na registraciju motornih vozila u Gračanici.

Naime, u MUP TK, Policijska uprava Gračanica, Odsjek za administraciju Gračanica, na Referatu za provođenje propisa o bezbjednosti saobraćaja na putevima, angažovana je samo jedna osoba koja, prema obimu posla, nije u mogućnosti da blagovremeno odgovori zahtjevima koji pristižu što, u konačnici, ima posljedicu dug vremenski period registracije motornih vozila, a što predstavlja alarmantan problem s kojim se suočavaju privredni subjekti.

Ovo je problem koji stvara veliku štetu privrednim subjektima koji na registraciju teretnih vozila čekaju i do mjesec dana, što u značajnoj mjeri osporava privrednu aktivnost, te dovodi do usporavanja i gubitka poslovanja što već sada rezultuje enormnim materijalnim i finansijskim posljedicama privrednicima u Gračanici. 

U Gračanici postoji više od 27.000 motornih vozila koje treba registrovati u toku jedne kalendarske godine, što je obim posla i stepen odgovornosti na koje ne može odgovoriti samo jedno zaposleno lice.

Privrednici Gračanice izražavaju nezadovoljstvo, te apeliraju na hitno rješavanje ovog problema kako privredna aktivnost u Gračanici ne bi bila ugrožena zbog sporosti i neorganizovanosti sistema.

Pozivamo Premijera TK, Ministra unutrašnjih poslova TK, te Gradonačelnika Grada Gračanica i lokalnu vlast da se što ranije uključe u rješavanje problematike registracije motornih vozila u Gračanici kako privrednici i građani ne bi bili prinuđeni na primjenu nepopularnih mjera kako bi zaštitili svoja prava.

podijeli članak
Facebook
LinkedIn

Popularne vijesti

Newsletter

Ukoliko želite primati Newsletter unesite Email.

zaprati nas